sreda, 25. oktober 2017

DOMAČI MONTE PUDING

Imate radi Monte puding, pa so lončki vedno premali? Naredimo si ga sami!

Čas priprave: 20 min     Cena: 5€

Potrebujemo:
2 dl mleka
2,5 jedilne žlice vanilijevega pudinga
1,5 dl sladke smetane
Mlete lešnike
1 jedilno žlico kakava v prahu

V 2 dl mleka skuhamo vanilijev puding in ga ohladimo. Nato do čvrstega stepemo sladko smetano. Puding razdelimo na dva dela. V enega vmešamo polovico stepene smetane in vlijemo v posodico. V drugega vmešamo preostanek smetane in dodamo pest mletih lešnikov ter žlico kakava. Dobro premešamo in vlijemo k prvi kremi v posodico. Jaz sem to naredila malo prehitro in spodnja plast še ni bila dovolj ohlajena in gosta in zato se mi je nekaj zgornje temne plasti pomešalo s spodnjo. Če ne boste nestrpni kot jaz in boste želeli še lep raven rob med obema plastema, raje počakajte 15-20 min in nato prilijte temno kremo. Za kakšno uro postavimo v hladilnik.

P.S. Puding je pripravljen brez dodatnega sladkorja in je tako bolj zdrava alternativa kupljenemu. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar