sreda, 25. oktober 2017

POSTRANI PANNA COTTA

Čas priprave: 20min + ohlajanje     Cena: 6€

Potrebujemo:
Beli del
200 ml sladke smetane
200 ml mleka
50 g sladkorja
1 vanili sladkor
Želatina

Rdeči del
500 g malin ali jagod
150 g sladkorja
Želatina

V posodi zmešamo mleko, sladko smetano, sladkor in vanili sladkor in vse skupaj zagrejemo. Odstavimo in dodamo želatino. Jaz uporabljam tisto, ki jo samo zmešamo v zmes, kjer jo potrebujemo. Pripravimo si kozarce,v katere bomo prelili zmes. Postavimo jih leže, da bo panna cotta postrani. V njih nalijemo belo zmes in jih dobro ohladimo. Maline in sladkor zmešamo in jih pogrejemo (jaz sem uporabila ribez), ter dodamo želatino. Rdečo zmes dodamo k beli in spet dobro ohladimo (vsaj 1 uro). Ta desert ne bo prepričal samo z okusom, ampak tudi z izgledom! 

Ni komentarjev:

Objavite komentar