sreda, 25. oktober 2017

ŠTUDENTSKE ROŽICE

Čas priprave: 30min     Cena: 5,5€

Potrebujemo: 

Papirnati lončki
Mlečna čokolada
Bela čokolada
Smetana za stepanje
Kremni sirni namaz
Vanilijev sladkor
Kakav
Oreo keksi

Papirnatim lončkom odrežemo približno četrtino zgornjega dela, da modelčki ne bodo preveliki. Nad soparo raztopimo mlečno in belo čokolado. Z žlico vlijemo raztopljeno čokolado v papirnati lonček in jo porazdelimo po celotnem dnu in po steni lončka. Oblit lonček za 15 min postavimo v zmrzovalnik, da se čokolada ponovno strdi. Med tem časom zmiksamo 2 dcl sladke smetane za stepanje, ji dodamo vanilijev sladkor in približno 100g sirnega namaza. Jaz sem dodala še 3 žlice kakava, da bo zmes rjave barve. Iz zmrzovalnika vzamemo lončke in jih približno do ¾ nadevamo s pripravljeno zmesjo. Za vsaj 4 ure damo nadevane lončke nazaj v zmrzovalnik. Ko se vse skupaj dovolj strdi, papirnate lončke odstranimo, na vrh pa nadrobimo oreo kekse. Tako pripravljene lončke po želji okrasimo še z lističem mete, s cvetjem za dekoracijo tort ali čim podobnim.


Ni komentarjev:

Objavite komentar