sreda, 25. oktober 2017

TORTA BREZ PEKE

Čas priprave: 20min priprava, nekaj ur hlajenja     Cena: 10€

Potrebujemo:
Osnova:
400g piškotov
150g masla

Krema:
500g skute
500g mascarponeja
4 žlice sladkorja v prahu
200g temne čokolade
200g mlečne čokolade

Osnova:
Piškote na drobno zmeljemo ali zdrobimo in jih zmešamo z nad soparo stopljenim maslom. Z mešanico pokrijemo dno tortnega modela (premera od 26-28cm, v našem študentskem primeru je to kar lonec  ). Zmes dobro pritisnemo ob dno, da naredimo lepo podlago. Shranimo v hladilnik.
Krema:
V skledi zmešamo skuto, mascarpone in sladkor. Nad soparo stopimo vso čokolado. Dodamo jo v zmes, nekaj pa si je prihranimo za glazuro. Čokoladno-skutno kremo nadevamo na piškotno osnovo in lepo poravnamo. Po vrhu zlijemo preostalo čokolado in jo lepo razmažemo. Torto za nekaj ur postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi in strdi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar