četrtek, 11. januar 2018

KRUHOVA ZLOŽENKA

Čas priprave: 1ura     Cena: 8€

Potrebujemo:
Kruh, ki ga nismo pojedli
Poljubno zelenjavo (grah, korenje)
Čičerika
1 jajce
Hren ali hrenovo omako
Koruzno moko
Mleko
Olje
Česen
Sol, poper, peteršilj

Kruh narežemo na kockice. Količina zelenjave naj bo v razmerju s kruhovimi kockami približno pol pol. Na olju popražimo zelenjavo in jo po okusu solimo in popramo. Nato zmešamo kruh, zelenjavo, hren oz hrenovo omako (približno 2 žlici) in 1 jajce (če je količina kruha večja, je potrebno dodati tudi več jajc). Dodamo tudi sveže nasekljan pateršilj. Posodo, v kateri bomo pekli premažemo z oljem ali maslom in v njo damo dobljeno zmes.



 Pripravimo še bešamel omako. Na olju prepražimo koruzno moko in dodamo mleko. Omaka naj bo srednje gostote, tako da se je bo nekaj vpilo v kruh, nekaj pa ostalo na vrhu zmesi v pekaču.


Tako pripravljeno pečemo na 180-200 stopinjah, dokler bešamel ne dobi lepo zlato-rjavo barvo.


Za prilogo je postrežena solata z mandlji. Klik za recept.
Avtor: I.H.

Ni komentarjev:

Objavite komentar