nedelja, 26. avgust 2018

PRESNA AVOKADO TORTA

Čas priprave: 30min + ohlajanje

Potrebujemo:
100g kokosove maščobe
200g izkoščičenih datljev
125g celih mandljev
50g kokosove moke
50g temne čokolade
4 avokadi
4 limete
150g medu

V ponvi segrejemo kokosovo maščobo in jo potem odstavimo, da se ohladi. Pekač premažemo z manjšo količino olja in ga obložimo s peki papirjem. V mešalnik damo datlje, mandlje, kokosovo moko, čokolado in polovico kokosove maščobe, ter vse skupaj dobro zmešamo. Zmes položimo v pekač in jo pritisnemo ob dno. Postavimo v hladilnik. Za zgornjo plast olupimo in izkoščičimo avokade in jih v mešalniku zmešamo skupaj z limetinim sokom in limetino lupino, medom, preostalo kokosovo maščobo in ščepom soli. Prelijemo na zgornjo plast in pustimo v hladilniku 4 ure, najbolje pa kar čez noč. Pred serviranjem jo potresemo z naribano čokolado. Po želji jo okrasimo s poljubnim sadjem.

Ni komentarjev:

Objavite komentar