Mini fižolov teden 4/4
Tokrat za ljubitelje morske hrane. S tuno smo pomešali fižol in ga čisto 'razorožili'. 😊
Čas priprave: 15min Cena: 7€
Potrebujemo:
400g belega fižola
120g tune
1 česen
1 žlička kaper
2 žlici kremnega sira
Sok pol limone
Sol, poper, čili v prahu
Olivno olje
V mešalnik stresemo fižol, nasekljan česen, limonin sok, kapre, kremni sir in tuno skupaj z oljem. Zmešamo v gladko zmes, ki jo po okusu solimo in popramo. Preložimo jo v posodico, po vrhu pa polijemo malo olivnega olja (po želji) in potresemo čili v prahu.
Ponudimo s svežim, še bolje pa z opečenim kruhom.
Koliko se dejansko okusi fižol? ☆☆☆☆☆/★★★★★
Ta namaz je super za vse ljubitelje morske hrane, saj ima dejansko okus po klasičnem tuninem namazu, z malo priokusa. Torej tuna + fižol = okus po klasičnem tuninem namazu, poješ pa še fižol, ki ga drugače ne maraš in k svoji prehrani vneseš dodatne beljakovine! Super 😀
Tako, dokazali smo, da lahko tudi živilo, ki ga ne maraš uporabiš na čisto drugačen način in ga pokombiniraš z drugimi, ki prevzamejo okus.
So vam takšni tematski tedni všeč? Bi jih imeli še več? Povej nam tu ali pa na naši FB strani.
Ni komentarjev:
Objavite komentar