sobota, 28. oktober 2017

FIŽOLOVI ČOKOLADNI BROWNIJI

Mini fižolov teden 3/4
Čas priprave: 45min     Cena: 10€

Potrebujemo:
400g kuhanega fižola
3 jajca
75g kokosovega masla
20ml črne kave
55g kakava ali čokolade v prahu
200g sladkorja
55g mletih mandljev
1 pecilni prašek
1 vanilijev sladkor
100g temne čokolade
Smetano za okras

Fižol, jajca, maslo in kavo damo v mešalnik in jih zmešamo v gladko zmes. Nato dodamo kakav, sladkor, mandlje, pecilni prašek in vanilijin sladkor. Vse skupaj spet zmešamo do gladkega. Na koncu dodamo še na manjše kose nalomljeno temno čokolado in še zadnjič dobro zmešamo. V globok pekač, obložen s peki papirjem vlijemo maso in damo v na 180 stopinj ogreto pečico za 30 minut. Ko je pečeno, ohlajeno razrežemo na kose in jih okrasimo s stepeno smetano po želji.

Koliko se dejansko okusi fižol? ☆☆☆☆☆/★★★★★

Okusa po fižolu sploh ni! 😀 Definitivno je to super krinka. Na mizo lepo serviraš brownije, ko pa jih 'žrtve' pojejo (kar se bo zgodilo v trenutku-preverjeno! 😉), pa jih presenetite in jim povejte, da so dejansko jedli fižolov desert!


Ni komentarjev:

Objavite komentar