sreda, 25. oktober 2017

MILERAMKA

Oz. Mileram tortica, ker je uporabljena kisla smetana, lahko pa tudi mileram. Za te vroče dni je ravno primerna, saj ni sladka, je pa super osvežilna.😊

Čas priprave: 2h     Cena: 10€

Potrebujemo:
Testo:
250g moke
80g sladkorja
100g masla
1 vanilijin sladkor
1 pecilni prašek
1 žlico kisle smetane
1 jajce

Nadev:
2 vanilijeva pudinga
500ml mleka
150g sladkorja
800g kisle smetane (ali milerama)
500g gozdnih sadežev
1 preliv za torte

Vse sestavine za testo zamesimo v testo. Če imamo čas, ga zavijemo v prozorno folijo in pustimo v hladilniku za približno 1 uro, če pa ne, pa lahko kar nadaljujemo. Tortni pekač (moj ima premer 26cm) dobro premažemo z maslom in ga pomokamo, da kasneje ne bo problemov pri jemanju torte iz modela. Celi pekač, dno in robove obložimo z na 1 cm razvaljanim testom. Sledi nadev. Prašek za puding zmešamo s sladkorjem in malo mleka, ter ga dobro premešamo, da razbijemo vse grudice. Preostalo mleko zavremo in vanj vkuhamo puding. Nenehno mešamo in počakamo, da se začne gostiti. Ko je dovolj gost, v še vročega zmešamo kislo smetano. Zmes vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s testom. Po vrhu potresemo gozdne sadeže. Vse skupaj pečemo 70min na 170 stopinjah. Ko je pečena, jo pustimo na sobni temperaturi, da se ohladi, nato pa še po navodilih pripravimo preliv za torte in ga prelijemo preko gozdnih sadežev. Najbolje bo, če torto pustite čez noč v hladilniku, da se lepo poveže, stisne in ohladi. In to je to, ostane vam samo še, da uživate v hladni kiselkasti osvežitvi v teh vročih dneh! 😀 

Ni komentarjev:

Objavite komentar