sreda, 25. oktober 2017

VROČA ČOKOLADA TAKO ALI DRUGAČE

Obe preizkušeni, obe odlični, odločitev, katera je boljša pa prepuščena vam! 

Čas priprave: 10min     Cena: 6€

Vroča čokolada s cimetom

1l mleka
25g koruznega škroba
45g sladkorja v prahu
60g kakava v prahu
150g čokolade
Ščep soli in cimeta

Skupaj zmešamo škrob, sladkor v prahu, kakav, cimet in sol. Nalomimo čokolado in pogrejemo 8dcl mleka. V toplo mleko dodamo čokolado in dobro premešamo. 2dcl hladnega mleka primešamo suhim sestavinam in zmes prilivamo vrelem mleku, ter neprestano mešamo še 5min.

Pikantna vroča čokolada

4-6 žličk naribane čokolade
2 ščepa cimeta
2 ščepa muškatnega oreščka
2 ščepa ingverja
4dcl mleka

Naribano čokolado razdelimo v skodelici skupaj z vsemi začimbami. Dodamo malo vrele vode in premešamo. V vsako skodelico prilijemo še po 2dcl vročega mleka in dobro premešamo. Po želji postrežemo s stepeno smetano.

Ni komentarjev:

Objavite komentar