Čas priprave: 30min Cena: 8€
Potrebujemo:
1 jajčevec
Mocarelo
Parmezan
Olivno olje
1-2 žlici drobtin
Sol
Česen
Peteršilj
Za omako potrebujemo:
Jogurt
Česen
Limonin sok
Sol
Poper
Drobnjak + začimbe po želji
Jajčevec očistimo, operemo in vzdolžno narežemo na tanke rezine. Mocarelo narežemo na podolgovate, centimeter debele paličice. Parmezan drobno nastrgamo, česen pa olupimo in drobno sesekljamo. V ponvici segrejemo olivno olje, na katerem nahitro prepražimo sesekljana česen in peteršilj. Odstavimo ter primešamo nastrgan parmezan in toliko drobtin, da dobimo mazavo zmes. Začinimo s soljo in poprom po želji. Rezine jajčevca zložimo drugo poleg druge. Enakomerno jih premažemo z začinjeno sirovo česnovo mešanico. Na vsako rezino položimo košček mocarele, potem pa jo zvijemo in prepičimo z zobotrebcem. Zvitke položimo na žar in po obeh straneh rjavo zapečemo.
Jogurtova omaka: Česen olupimo in drobno sesekljamo. V skodelici gladko razmešamo jogurt, sesekljan česen , limonin sok, sol, poper, drobnjak + začimbe po želji.
Ni komentarjev:
Objavite komentar