torek, 16. januar 2018

POROVA PITA

Čas priprave: 1ura


Potrebujemo:

500g moke
250g margarine
5 rumenjakov
500g očiščenega pora
300g kisle smetane
4 žlice pšeničnega grisa
2 jajci
Česen
Peteršilj
Olje
Sol, poper


Testo:
Najprej naredimo testo. Moki dodamo žličko soli in margarino, ter dobro pregnetemo. Zmesi dodamo 5 rumenjakov. Še 1x pregnetemo in dobljeno testo pustimo počivati vsaj pol ure. Zavijemo ga v prozorno folijo.



Nadev:
Por narežemo in mu dodamo kislo smetano, česen, peteršilj in 2 jajci. Vse skupaj dobro premešamo in dodamo še 4 žlice grisa.

Priprava:
Testo na tanko razvaljamo in ga položimo v pekač (naš ima premer 32cm). Prepikamo ga z vilico. Pečico ogrejemo na 180 stopinj in testo zapečemo dobrih 5 min. Nato dodamo še nadev iz pora in vse skupaj zapečemo, dokler ne dobi lepe zlate barve (20-30min).

Avtor: I.H.

Ni komentarjev:

Objavite komentar