sreda, 17. januar 2018

KISLA SMETANA + ČOKOLADA = NAJBOLJŠA SLADICA

Čas priprave: 1 ura + ohlajanje


Potrebujemo:
Biskvit:
4 jajca
4 žlice sladkorja
3 žlice moke
1 žlica čokolade v prahu
Pol paketa pecilnega praška
0,5 dcl olja

Prvi preliv:
4 lončke kisle smetane (4 x 180ml)
100g sladkorja v prahu
5 paketov vanilijevega sladkorja

Drugi preliv:
200g čokolade
6 žlic vode
6 žlic sladkorja
2 lončka kisle smetane (2 x 180ml)












Najprej pripravimo prvi preliv. V posodi zmešamo smetano in ves sladkor, ter zmes damo v hladilnik.
Med tem, ko se hladi, naredimo biskvit.






Najprej ločimo beljake in rumenjake in beljake stepemo v čvrst sneg z malo soli. V pripravljen sneg postopoma dodajamo sladkor in dobro premešamo da se raztopi. Postopoma dodajamo tudi rumenjake in vse skupaj dobro premešamo. Posebaj zmešamo suhe sestavine (moko, čokolado v prahu in pecilni prašek) in zmes dodamo k mokrim sestavinam. Na koncu dodamo še olje. Tako pripravljen biskvit pečemo na 180 stopinj približno 20 min. Ko se ohladi, ga premažemo s prvim prelivom in vse skupaj postavimo v hladilnik.














Za drugi preliv najprej zavrejemo vodo, ki smo ji dodali sladkor. Ko zavreje, jo odstavimo in dodamo nalomljeno čokolado. Premešamo dokler se ne raztopi in takoj za tem dodamo kislo smetano. Drugi preliv previdno dodamo na prvega in pustimo v hladilniku vsaj 4 ure, najboljše pa kar čez noč.


 Avtor: I.H.

Ni komentarjev:

Objavite komentar