

Čas priprave: 20min Cena: 6€
Potrebujemo:
400g otroških keksov
4 jajca
4 žlice sladkorja
500g mascarponeja
200ml smetane za stepanje
500g jagod
Jagodni sok
Jagode narežemo in jih sladkamo. Vmešamo rumenjake s sladkorjem in zmesi dodamo mascarpone. Beljake stepemo v čvrst sneg s ščepom soli. Stepemo tudi smetano. Rumenjake zmešamo k beljakom in smetani. Kekse pomakamo v jagodni sok tako, da se rahlo navlažijo iz obeh strani. Zložimo jih v pekač po celem dnu. Preko damo kremo iz mascarponeja. Tretja plast so polovičke jagod, ki jih rahlo vtisnemo v kremo. Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka sestavin oz. prostora. Moj tiramisu ima vsako plast 2x. zaključite vedno s plastjo kreme, ki pa jo po želji okrasite z jagodami, ali poljubnim sadjem/dekoracijo. Pred serviranjem naj v hladilniku odstoji 6-8 ur.
Ni komentarjev:
Objavite komentar