sreda, 25. oktober 2017

JAGODNI TIRAMISU

Ker je sezona jagod na vrhuncu, jim bomo posvetili še recept ali 2! Klasični tiramisu je super, preizkusite pa tudi njegovo jagodno različico!  nam je zelo všeč!

Čas priprave: 20min     Cena: 6€

Potrebujemo:
400g otroških keksov
4 jajca
4 žlice sladkorja
500g mascarponeja
200ml smetane za stepanje
500g jagod
Jagodni sok

Jagode narežemo in jih sladkamo. Vmešamo rumenjake s sladkorjem in zmesi dodamo mascarpone. Beljake stepemo v čvrst sneg s ščepom soli. Stepemo tudi smetano. Rumenjake zmešamo k beljakom in smetani. Kekse pomakamo v jagodni sok tako, da se rahlo navlažijo iz obeh strani. Zložimo jih v pekač po celem dnu. Preko damo kremo iz mascarponeja. Tretja plast so polovičke jagod, ki jih rahlo vtisnemo v kremo. Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka sestavin oz. prostora. Moj tiramisu ima vsako plast 2x. zaključite vedno s plastjo kreme, ki pa jo po želji okrasite z jagodami, ali poljubnim sadjem/dekoracijo. Pred serviranjem naj v hladilniku odstoji 6-8 ur.


Ni komentarjev:

Objavite komentar